Kezdőlap » Kinek ajánlott a WooCommerce webáruház?
kinek-ajanlott-a-woocommerce-webaruhaz

Kinek ajánlott a WooCommerce webáruház?

A legfontosabb kérdés, amit szeretnék körbejárni ebben a cikkemben, hogy kinek ajánlott a WooCommerce webáruház. Pontosabban én kinek ajánlom. Nem titok, elkötelezett híve vagyok a platformnak. Az általam készített webáruházak is WooCommerce-re épülnek és nem véletlenül. Számos olyan jó tulajdonsággal rendelkezik, ami kezdők és haladók számára is nélkülözhetetlenül fontosak.

Akkor is tarts velem bátran, ha még csak most szánod rá magad, hogy a vállalkozásod az online térbe költöztesd és az a kérdés is megválaszolásra vár, hogy egyáltalán mi az a WooCommerce. Némi mankóként ide linkelem neked egy korábbi írásomat, melyben ezt már boncolgattam: Mi az a WooCommerce webáruház?

Továbbá elárulom neked, hogy milyen lehetőségeid vannak, ha webáruház indításra szánod el magad. Milyen érvek szólnak egyik vagy másik platform mellett, de mint említettem a leginkább a WooCommerce webshopot veszem górcső alá.

Milyen lehetőségeid vannak webáruház indítására?

Az online vevőszerzés bástyája egy jól felépített weboldal és/vagy a hozzá kapcsolódó webáruház.

Webáruházat indítani nem kis feladat, számtalan adminisztratív kötelezettséggel jár, de közel sem annyira bonyolult, mint azt elsőre gondolnád. Jól bejáratott és ezrek által kipróbált rendszerek közül választhatsz.

A három legfontosabb választási lehetőség:

  1. Egyedi fejlesztésű webáruház
  2. Bérelhető webáruház
  3. WordPress tartalomkezelő alapú webáruház

1. Egyedi fejlesztésű webáruház

Az egyedi webáruház készítése csábító lehetőség, hiszen itt csak a képzelet szabhat határt a megvalósításnak. Ha te már régi motoros vagy a szakmádban, jól bejáratott üzlettel rendelkezel és nagyon pontos elképzeléseid vannak a vállalkozásod kapcsán, akkor ez egy neked való opció. Viszont azt is tudnod kell, hogy mind közül ez a legköltségesebb. Itt ugyanis a nulláról kell az általad megbízott programozónak felépítenie azt a rendszert, amit megálmodtál. A kivitelezés több hónapot is felemészthet, viszont hosszútávon ez a rendszer fogja kiszolgálni a legjobban az igényeidet.

2. Bérelhető webáruház

A bérelhető webáruházak a legkényelmesebben járható utat kínálják. Ahogy a neve is sugallja, itt csak bérlésről lehet szó és nem tulajdonlásról. Használatra, készre csomagolt megoldás. A kezdők álma. Ha nem szeretnél a technikai kérdésekkel bajlódni, csak a terméked értékesítésére fókuszálnál, akkor ezt neked találták ki. Hátránya a kötöttsége, mivel készre gyártott, így egyedi igényeket egyáltalán nem, vagy csak kismértékben képes figyelembe venni. Be kell érned az elérhető funkciókkal.

3. WordPress tartalomkezelő alapú webáruház

Az aranyközépút a WordPress alapú vagy másnéven nyíltforráskódú WooCommerce webáruház. (Ha nem tudod mi az a WordPress, akkor a WordPress weboldal készítés című oldalamon bővebben olvashatsz róla.) Kezdők és haladók is szívesen választják, mert rugalmas és költséghatékony. Ha neked fontos, hogy gyorsan indítsd el a vállalkozásodhoz tartozó webáruházadat amit te magad birtokolsz nemcsak bérled, és mindeközben nem szeretnél lemondani arról a kényelemről, hogy a szükségleteidhez igazítsd, de nem akarsz vagy tudsz sokat költeni az egyedi fejlesztésre főleg induláskor, akkor ne is keresgélj tovább, megtaláltad azt amire szükséged van. A WooCommerce webáruház is egy ilyen platform.

A WooCommerce webshop két fontos előnye

Ha a bevezetőben linkelt cikkemet elolvastad, akkor már tudod, hogy mi is a WooCommerce és hogyan kapcsolódik a WordPress-hez. De ha még nem futottad át, akkor gyorsan pár mondatban összefoglalom neked a legfontosabb tudnivalókat. A WooCommerce a WordPress elsődleges e-kereskedelmi bővítménye, mely webáruházakhoz használható. Népszerűségét ingyenessége, sokoldalúsága és könnyű testreszabhatósága adja. Mára a WordPress oldalak több mint 40 százaléka használja és az összes e-kereskedelmi üzlet 28%-a ezen keresztül működik.

A két legfontosabb előnye, amit mindig hangsúlyozni szoktam:

  1. Az alaprendszer ingyenes,
  2. Óriási a bővítmények és a modulok választéka.

1. Az alaprendszer ingyenes

A legcsábítóbb előnye a WooCommerce webshopnak továbbra is az ingyenessége. Az alaprendszer telepítését követően a WordPress honlapba beépül, a meglévő témához igazodik. A két rendszer kompatibilitása garantált.

2. Óriási a bővítmények és modulok választéka

A WooCommerce alap rendszere komplex egység, mely elég ahhoz, hogy szinte azonnal elindítsd a webáruházadat. Viszont, ha ki akarod hozni belőle a maximumot, akkor elkerülhetetlen lesz további bővítmények, modulok hozzáadása pláne, ha a vállalkozásod működése speciális elemeket kíván. Ekkor sincs gond, mert a több száz bővítménnyel, akár teljesen egyedi funkciók hozzáadásával az egyéni igényeidre szabhatod a webshopod.

A WooCommerce webshop két hátránya

Az előnyök mellett azonban vannak hátrányai is a Woocommerce-nek, például:

  1. technikai ismereteket igényel a precíziós személyre szabása,
  2. nincs ügyfélszolgálata.

1. Technikai ismereteket igényel a precíziós személyre szabása

A WooCommerce saját telepítővarázslóval rendelkezik, amely abszolút felhasználóbarát így könnyítve meg azok dolgát is, akik nem mozognak olyan otthonosan az informatika világában. A rossz hír viszont az, hogy ez csak az alaprendszer telepítésére igaz. A finomhangolás és egyéb modulok beállítása már kihívást jelenthet azoknak, akik nem rendelkeznek semmilyen programozási ismerettel. Ahhoz, hogy kiaknázhasd a WooCommerce-ben rejlő lehetőségeket technikai tudásra lesz szükséged. A legolcsóbb módja, ha rászánod az időd és elmélyülsz benne vagy idő híján felfogadsz valakit, aki már rendelkezik megfelelő ismerettel és elvégzi helyetted az áruházad megfelelő konfigurációját.

2. Nincs ügyfélszolgálata

A WooCommerce nem úgy működik, mint egy tárhelyszolgáltató, akit felhívhatsz vagy más módokon megkereshetsz, ha valamiben elakadnál. A WooCommerce nem rendelkezik saját ügyfélszolgálattal így, ha valami kérdésed merül fel, vagy beállítási problémába ütközöl, akkor legelőször neked kell valamilyen megoldást találnod. Az öröm az ürömben, hogy mégsem vagy teljesen egyedül, hisz számos WooCommerce fórumon kérhetsz tanácsot. 

Kinek ajánlott a WooCommerce webáruház?

Abban az esetben, ha a weboldalad WordPress-ben készült, akkor a legpraktikusabb e-kereskedelmi kiegészítő a WooCommerce webáruház bővítmény. Ha fontos még a költséghatékonyság és nem riadsz meg attól a technikai tudás megismerésétől, ami a WooCommerce webshop használatához szükséges, akkor ez egy kifejezetten neked való online áruház platform.

A WooCommerce saját telepítővarázslója miatt pofonegyszerű az alaprendszer telepítése, integrálása a meglévő WordPress weboldaladba. A kihívást a webáruházad további finomhangolása, az egyediségét és az alap funkciókon kívüli további funkciókat adó bővítmények megkeresése, majd ezek megfelelő illesztése jelenti.

Webshop készítésre ajánlatot a WooCommerce webáruház készítés oldalamon kérj!
Kinek ajánlott a Woocommerce webáruház?

Abban az esetben, ha a weboldalad WordPress-ben készült, akkor a legpraktikusabb e-kereskedelmi kiegészítő a WooCommerce webáruház bővítmény. Ha fontos még a költséghatékonyság és nem riadsz meg attól a technikai tudás megismerésétől, ami a WooCommerce webshop használatához szükséges, akkor ez egy kifejezetten neked való online áruház platform.

Biztos a WooCommerce a legjobb választás webáruházhoz?

Bár a bérelhető webáruházak a legkényelmesebben járható utat kínálják, de ha neked fontos, hogy gyorsan indítsd el a vállalkozásodhoz tartozó webáruházadat amit te magad birtokolsz nemcsak bérled, de nem akarsz vagy tudsz sokat költeni az egyedi fejlesztésre, akkor jó választás a WooCommerce webáruház.