Kezdőlap » Mennyibe kerül egy Woocommerce webshop?
mennyibe-kerul-egy-woocommerce-webshop-

Mennyibe kerül egy Woocommerce webshop?

A legtöbb leendő online üzlettulajdonos ha nem is pontosan, de már a tervezéskor szeretné tudni, hogy mekkora költségkerettel számoljon az új áruházának indításával kapcsolatosan. Mindenki próbálja elkerülni a “meglepetés költségeket”. Így valószínűleg a válaszra váró nagy kérdés, amely a fejekben hosszasan motoszkál, hogy összesen mennyibe kerül egy Woocommerce webshop?

Egy új webáruház indításának vannak alap költségei, de rengeteg többletkiadás is felmerülhet, amiket nem biztos, hogy figyelembe vesznek, amikor az új üzletet tervezik. Ezeket a rejtett költségeket nehéz realizálni, még akkor is, ha sok időt és energiát fordítanak a projekt tervezésére. Ilyen költség lehet, amire sok leendő webáruház tulajdonos nem gondol, az az üzemeltetés költsége. Kezdetben valószínű ezt saját maga megoldja, de egy idő után rájön, hogy ennél sokkal értékesebb idejét inkább a vállalkozása fejlesztésére fordítaná. Ekkor jön lehetőségként, hogy valaki más (akár egy alkalmazott) veszi át az napi üzemeltetés feladatát, ami természetesen már egy plusz költség.

Lehet ingyenes a Woocommerce webáruház?

A WooCommerce webshop bővítmény lehetővé teszi, hogy professzionális online áruházat üzemeltethess egy WordPress weboldal motor segítségével. Mind a WooCommerce, mind a WordPress egy ingyenes szoftver, amik a webshop alapját adják.

Fentiek ellenére a válasz a kérdésre az, hogy egy online Woocommerce áruház létrehozása és későbbi üzemeltetése mégsem ingyenes, és általában nem olcsó „mulatság”.

De akkor vajon miért kell fizetned, ha szeretnél egy ilyen áruházat?

Ebben a bejegyzésben röviden megnézzük, hogy mennyibe kerülhet egy online áruház létrehozása WooCommerce használatával. A rejtett, kevésbé nyilvánvaló költségekre is kitérünk majd, hogy megalapozott döntéseket hozhass a jövőbeni webshopod kapcsán. Nézzük miről is lesz szó a következőkben.

Íme a fontosabb részek pontokba szedve:

 1. Tárhely
 2. Domain
 3. Kinézet vagy téma
 4. Fontos bővítmények (kiegészítők)
 5. Egyéb kiegészítők
 6. Fejlesztés
 7. Idő

1. Tárhely: melyiket válaszd?

A webáruházhoz szükséged lesz webtárhely területre, amely lehetővé teszi a WordPress és Woocommerce legújabb verziójának telepítését. A WordPress és a bővítmény telepítése egyszerű, mivel ez néhány kattintással elvégezhető. Mindez azért nem azt jelenti, hogy nincs szükség szakemberre. Ha még nem ismered a WordPress-t, akkor a WordPress weboldal készítés oldalamon bővebben olvashatsz róla.

Tárhely szolgáltatóra lehetőségek:

 • tarhelypark.hu
 • tarhely.eu
 • profitarhely.hu

Becsült költség: 15 000 forint / év

2. Domain

Mint minden weboldalhoz, így a webáruházadhoz is szükség lesz egy domainra. A legtöbb tárhely szolgáltató lehetővé teszi domain regisztrációját is egyben a szolgáltatásukon keresztül. Így ezzel némi pénzt és időt is megtakaríthatsz.

Lehetőségek domain regisztrációra: 1. pontban lévő tárhely szolgáltatók egyben domain regisztrátorok is

Becsült költség: 2 500 forint / év

3. Woocommerce webshop téma vagy kinézet

Egy ingyenes webáruház téma megtalálása nem jelent nagyobb problémát, rengeteg van belőlük a neten, de azt tudnod kell, hogy a “ingyenesség minősége” erősen változó. Egy másik probléma az ingyenes témákkal, hogy nem kapnak a fejlesztőjüktől támogatást, azaz ha probléma van velük nem tudsz kihez fordulni a megoldásért. Ellenben számos professzionális “fizetős” téma található a következő általam felsorolt oldalakon, amiket ajánlok. Ne sajnálj fizetni érte!

Lehetőségek:

 • WP Astra
 • Envato Market
 • Woocommerce Storefront

Becsült költség: 20 000 forint / év

4. Fontos bővítmények

A témákon kívül, rengeteg ingyenes bővítmény is létezik a Woocommerce áruházhoz, de majd idővel rá fogsz jönni, hogy fizetned kell, ha egy bizonyos funkcióra van szükséged. Itt is mint a témáknál nagyon fontos az, hogy a bővítmény fejlesztője naprakészen tartsa azt. Biztosan mindenképpen el szeretnéd te is  kerülni az elavult beépülő modulok által okozott leállásokat vagy sebezhetőségeket. 

Fontos, kihagyhatatlan Woocommerce magyar bővítmények:

 • Billingo (online számlázás)
 • szamlazz.hu (online számlázás)
 • Barion (online kártyás fizetés)
 • Simplepay (online kártyás fizetés)
 • csomagpontok (szállítási lehetőségek)

Becsült költség: 10 000 forint / év

5. Egyéb kiegészítők

A bővítményeken kívül a WooCommerce webshophoz rengeteg kiegészítő is elérhető. Hasonlóak a beépülő modulokhoz, ezek kifejezetten a WordPress WooCommerce számára készültek, és például hasznos marketing funkciókat adnak hozzá a webáruházadhoz.

Lehetőségek:

 • Yoast (SEO)
 • Wp Rocket (gyorsító)

Becsült költség: 20 000 forint / év

6. Mennyibe kerül egy Woocommerce webruház fejlesztési költsége?

A legmarkánsabb költség a fejlesztési költség. Eldöntheted, hogy saját magad próbálod felépíteni a leendő áruházadat, vagy szakemberre bízod. Én csakis az utóbbit ajánlom.

Becsült költség: 350 000 forinttól

7. Idő

Furán hangzik, de soha ne becsüld alá ezt a tényezőt. Az áruház beállítása és magának a rendszernek a karbantartása is meglehetősen sok időbe telik. Sok leendő tulajdonos ezt nehezen tudja elképzelni, pedig az idő pénz ahogy a mondás is tartja.

Becsült költségek: fejfájás ha nem tudatosan tervezel, és nem veszed figyelembe a saját idődet is. Árazd be, és az alapján számolj, hogy mennyit ér az időd!?

Összefoglalás, fenti költségek összesítése

 1. Tárhely ~ 15 000 forint
 2. Domain ~ 2 500 forint
 3. Kinézet vagy téma ~ 20 000 forint
 4. Fontos bővítmények (kiegészítők) ~ 10 000 forint
 5. Egyéb kiegészítők ~ 20 000 forint
 6. Fejlesztés ~ 350 000 forinttól

Összesen körülbelül 417 500 forinttól kezdődik egy „átlagos” Woocommerce webshop fejlesztése, viszont a végső árat nagyban befolyásolja a felé támasztott további igények kialakításának költségei.

Fentiek mellé fontos még megjegyeznem, hogy az online webshop létrehozásában számos más tényezők is szerepet játszhatnak, amik befolyásolhatják a végső bekerülés költségét. Ez lehet például a kezdő készlet, raktározás, a rendszeres üzemeltetés, kötelező dokumentumok költsége, plusz ERP rendszer ha kell.

Zárszóként szeretném felhívni a figyelmedet a tervezés fontosságára. Határozd meg nagyjából a leendő Woocommerce webshopod felépítését, mit szeretnél. Ehhez a tervhez kapcsolj költségeket, így ezen tervek nagyban segítenek majd megbecsülni az induláshoz szükséges beruházás nagyságát.

Az áruházról, tervezéséről és kivitelezéséről a Woocommerce webáruház készítés oldalamon részletesen olvashatsz!

Mennyibe kerül egy Woocommerce webshop?

Bár az alap WordPress rendszer díjmentes, ettől függetlenül a hozzá kapcsolt Woocommerce webshop nem lesz ingyenes! A bekerülési ár körülbelül 417 500 forinttól kezdődik, ami több részből tevődik össze. Úgymint például a domain, tárhely, kinézet, bővítmények, kiegészítők és a fejlesztés költségei.

Mi szükséges egy Woocommerce webáruház létrehozásához?

Az alap rendszer (WordPress és Woocommerce bővítmény) telepítéséhez domain és tárhely előfizetés. A gördülékeny működéshez szükséges még különböző pluginek (bővítmények) használata. Például az online számlázás, bankkártyás fizetés és szállítási módok biztosításához.

Mennyi idő alatt készül el egy Woocommerce online áruház?

A fejlesztéshez mindenképp szükséges mindkét fél, megrendelő és fejlesztő, hatékony együttműködése. Átlagosan körülbelül 1-2 hónap alatt készül el egy webshop. Az elkészülési idő nagyban függ az igényektől.