Kezdőlap » Google Cégem profil használatának előnyei
google-cegem-profil-hasznalatanak-elonyei-valoczi-karoly-sikerosveny-online-marketing-ugynokseg

Google Cégem profil használatának előnyei

A Google Cégem profil egy ingyenes eszköz a Google-tól. Létrehozásával és folyamatos gondozásával a vállalkozások, legyen az akár egy egyéni vállalkozás, fontos információkat adhatnak meg cégükről. Ezek az információk megjelenhetnek a Google keresési eredményeiben, amikor az érdeklődők a vállalkozásra vagy az ahhoz kapcsolódó kulcsszavakra keresnek. Ez különösen fontos azon mikro-, és kisvállalkozások számára, amelyeknek nem áll rendelkezésére induláskor nagyobb marketingbüdzsé.

Milyen előnnyel jár a Google Cégem profil használata?

1. Láthatóvá és könnyen megtalálhatóvá válik a vállalkozásod

A Google Cégem profilod számos, további előnnyel járhat a vállalkozásod számára. Amellett, hogy láthatóvá válik az interneten, a cégedhez kapcsolódó pontos és naprakész adatok megadásával segíted a potenciális ügyfeleidet abban, hogy könnyen megtalálják a vállalkozásodat. Például megadhatod a céged nevét, címét, telefonszámát, nyitvatartási idejét, weboldalad elérhetőségét, fényképeket, és akár az ajánlatodat is. Így minél könnyebben felvehetik veled a kapcsolatot, gyorsan, egy helyről információkat kaphatnak a szolgáltatásaidról vagy termékeidről.

2. Növekszik a céged hitelessége

A Google Cégem profilod a láthatóság mellett a hitelességedet is növelheti. Ha a leendő ügyfelek vagy vásárlók látják, hogy vállalkozásod ellenőrzött és teljes profillal rendelkezik, nagyobb valószínűséggel könnyebben megbíznak majd a cégedben.

3. Több lehetséges ügyfeled lehet

Végül pedig a Google Cégem segíthet abban, hogy minél több ügyfelet vonzzál be. Ha pozitív és vonzó élményt nyújtasz a profilodon, például válaszolsz az ügyfelek véleményére, értékeléseire, akkor hűséges ügyfélkört hozhatsz létre.

A Google Cégem használatához az alábbi egyszerű lépéseket kövesd:

  1. Google Cégem profil létrehozásához Google fiók szükséges. Ha még nincs, akkor hozz létre egyet.
  2. Belépve add meg a vállalkozásod adatait. Vegyél fel még több információt: telefonszámot, nyitva tartást ha fizikai boltod van, weboldal címet stb. Ezek az információk nagyon fontosak az ügyfeleid számára, akik esetleg kapcsolatba kívánnak lépni vagy például fel akarnak keresni.
  3. Kérd, és ellenőriztesd a cégedet telefonon, e-mailben vagy levélben. Ez a lépés azért fontos, hogy a Google megbizonyosodjon arról, hogy Te vagy a tulajdonos.

Összefoglalva, a Google Cégem egy hatékony és ingyenes eszköz, amit kár lenne kihagynod, mindenképp használd!  A profil segíthet a vállalkozásodnak javítani az online jelenlétben, növelni a hitelességedet és több potenciális ügyfelet vonzani. Ha időt szánsz a Google Cégem profil létrehozására és kezelésére, a vállalkozásod akár jelentős versenyelőnyre is tehet szert.

Az online marketinged tervezéséhez kattints ide a részletekért!