Kezdőlap » Céges weboldal vagy Facebook üzleti oldal?
ceges-weboldal-vagy-facebook-uzleti-oldal-valoczi-karoly-sikerosveny-online-marketing-ugynokseg

Bár rendkívül hasznos, ha a vállalkozásod rendelkezik saját Facebook üzleti oldallal, azonban elkerülhetetlen, hogy a hosszútávú hatékony működés érdekében weboldalt is működtess. Az céges weboldal számos előnyt kínál a Facebook oldalakkal szemben, amelyek korlátozottabb funkcionalitással és irányíthatósággal rendelkeznek. Az egyedi brand megjelenítésétől kezdve a céges honlapok nagyobb rugalmasságot, konverziós lehetőségeket biztosítanak.

Az céges weboldal előnyei

Nézzük, hogy mik az előnyei annak, ha a vállalkozásod Facebook üzleti oldal mellett saját weboldallal is rendelkezik.

 1. Egyedi céges arculat
 2. Teljes tulajdon és irányítás
 3. Profi megjelenés
 4. Teljeskörű funkcionalitás és testreszabhatóság
 5. SEO optimalizálás lehetősége
 6. Adatvédelem és biztonság
 7. Konverziós célok teljesülése
 8. Hosszabb távú online jelenlét
 9. Célzott közönség és marketing
 10. Hitelesség elősegítése
 11. Korlátlan kommunikáció és tartalomkezelés
 12. Függetlenség más platformoktól

Látható, hogy számos előnnyel jár, ha vállalkozásod rendelkezi saját weboldallal. Nézzük meg azonban most kicsit részletesebben, hogy mit jelentenek az ímént felsoroltak.

1. Egyedi céges arculat céges weboldal esetében

Míg a céges weboldal lehetővé teszik az egyedi vállalati arculat és brand részletes megjelenítését, addig a Facebook oldal korlátozott ebben a tekintetben.

2. Teljes tulajdon és irányítás

Amíg a weboldal teljes tulajdonában és irányítása alatt van a cégnek, addig a Facebook oldal a Meta platformon működik, ami felett az csak korlátozott kontrollt biztosít.

3. Profi megjelenés

A weboldalak lehetővé teszik a professzionális, és a célcsoport igényeire kialakított megjelenést, míg a Facebook oldalak egy sablonokra épülnek, kevés testreszabási lehetőséggel.

4. Teljeskörű funkcionalitás és testreszabhatóság

A weboldalak teljes egészében a vállalat saját igényeire szabhatók. Több funkcióval rendelkeznek, mint például a beépített űrlapok, vagy tartalomkezelő rendszer. Emellett könnyebben alakíthatók ki az egyedi üzleti igényeknek megfelelően.

5. SEO optimalizálás lehetősége

Egy céges weboldalt profin lehet optimalizálni a keresőmotorok számára, hogy jobb helyen jelenjen meg a keresési eredményekben. Ezzel szemben a Facebook oldal korlátozott SEO-zási lehetőségeket nyújt.

6. Adatvédelem és biztonság

7. Konverziós célok teljesülése

A weboldal egyik célja az ügyfelek konverziójának elősegítése, például vásárlás, kapcsolatfelvétel vagy feliratkozás. A Facebook oldalnál korlátozottabbak ezek a lehetőségek, és a konverziók kevésbé közvetlenek.

8. Hosszabb távú online jelenlét

Egy saját weboldal hosszabb távú jelenlétet és stabilitást biztosít a vállalat számára. A Facebook oldal erősen függ a Meta platform változásaitól.

9. Célzott közönség és marketing

A céges honlap lehetővé teszik a kívánt célközönség elérését, segítségével könnyebben lehet nyomon követni és mérni a látogatók viselkedését. Az összegyűjtött adatok alapján pedig részükre személyre szabott üzeneteket, és ajánlatokat lehet kialakítani.

10. Hitelesség elősegítése

Egy jól felépített weboldal növeli a cég professzionális hitelességét az online térben. Az egyedi tartalom, a referenciák és az ügyfélvélemények megosztása révén pedig erősíti a vállalat megbízhatóságát az ügyfelek és partnerek szemében.

11. Korlátlan kommunikáció és tartalomkezelés

A honlapon keresztül lehetőség nyílik a rugalmas kommunikációra az ügyfelekkel. A hírek, események és tartalmak könnyedén megoszthatók és kezelhetők a weboldalon.

12. Céges weboldal: függetlenség más platformoktól

Míg a Facebook oldal a Meta platformra épül, attól erősen függ, addig egy céges honlap függetlenséget biztosít. A saját weboldal lehetővé teszi a vállalat számára, hogy saját stratégiáját kövesse az online térben.

Konklúzió

Bár fontos az is, hogy a vállalkozás rendelkezzen Facebook üzleti oldallal, hiszen számos előnnyel jár a közösségi média jelenlét, de nem szabad elfelejteni, hogy ez az oldal sosem lesz a cég tulajdona. A Facebook oldal a Meta tulajdonában van, ő rendelkezik felette, így azt bármikor megszűntetheti az addig sok energiával felépített tartalmával együtt.

Weboldalad elkészítésében készséggel állunk a rendelkezésedre. Segítünk az alapoktól elkészíteni a vállalkozásodhoz passzoló céges weboldalt. A „WordPress weboldal készítés” szolgáltatásunkról bővebben a linkre kattinva olvashatsz.

Ajánlatkéréshez az alábbi űrlapot kitöltve küldd el részünkre!


Mik az előnyei a céges weboldalnak?

Egyedi céges arculat, teljes tulajdon és irányítás, profi megjelenés, teljeskörű funkcionalitás és testreszabhatóság, SEO optimalizálás lehetősége, adatvédelem és biztonság, konverziós célok teljesülése, hosszabb távú online jelenlét, célzott közönség és marketing, hitelesség elősegítése, korlátlan kommunikáció és tartalomkezelés, függetlenség más platformoktól.