Kezdőlap » Hogyan kelt életre egy céges weboldal? Elégedett ügyfelem, a Tomportal weboldalának óriási átalakulása

Hogyan kelt életre egy céges weboldal? Elégedett ügyfelem, a Tomportal weboldalának óriási átalakulása

„Céges weboldal: vajon tényleg szükségem van rá?” Ha benned is felmerült már az előbbi kérdés, akkor itt az ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba. A legfontosabb dolog vállalkozóként szem előtt tartanod, hogy igenis számít, hogyan jelenik meg céged az interneten. Ugyanis az első benyomást az érdeklődőid, leendő vevőid a legtöbb esetben a weboldalad által nyerik a cégedről.

Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen minőségű a honlapod, amit a nagyközönség elé társz.

A következő cikkben megismered, hogyan sikerült egy informatikai megoldásokkal foglalkozó ügyfelem, a Tomportal weboldalát úgy átalakítani, hogy az a felépítése és megjelenése mellett a vállalkozást és annak növekedését is szolgálja.

A weboldal eredetileg: lássuk a kiindulópontot

A céges weboldalaknál kritikus pont, hogy külső szemlélőként is egyértelmű legyen, miről és kinek szól az adott honlap. A Tomportal esetében ez csak részben derült ki, a honlap fejlécében szereplő képre írt szöveg alapján.

Tomportal eredeti weboldala az átalakítás előtt

Ha jobban megnézed az oldalt, valójában egy blogcikk-gyűjteménynek tűnik első látásra. Igazából nem is volt valódi kezdőoldala, ami bevezetné a látogatót, hogy mi vár rá ezen a weboldalon, mit kap pontosan.

Emiatt az eredeti oldal egyáltalán nem szólt senkinek, nem volt egy adott réteg, célközönség, akit megszólíthatott volna.

Ezen kívül a blogcikkek ömlesztve szerepeltek, sorrend vagy bármiféle rendszerezés nélkül. Ez az összekeveredettség nem igazán látogatóbarát, hiszen nem adja meg a lehetőséget az olvasónak, hogy rövidebb idő alatt találjon rá az őt érdeklő kategóriákra.

(ide képet, amin a blogcikkek látszanak-  képaláírás: a Tomportal eredeti weboldala a blogcikkekkel)

Ami szintén egy hiányosság volt az oldalon, hogy a csapat nem került bemutatásra, aki a Tomportal céget képviseli. Ez azért is volt problémás, mert az emberek szeretik látni, kitől vásárolnak, milyen valódi emberektől vesznek igénybe szolgáltatást.

A legfőbb hibapont pedig az Impresszum oldal hiánya volt. Ez az aloldal a weboldal kötelező eleme. Itt a céggel kapcsolatos legfontosabb információk felsorolása a lényeges. Hiánya pedig elkerülhető problémákat okozhat vállalkozásunknak.

A megújult weboldal

 A honlap átalakítását egy nagyon fontos stratégiai lépéssel kezdtük Tiborral, a Tomportal ügyvezetőjével. Meghatározásra került, kiknek szól a weboldal. Ennek az oldalnak az esetében a célközönség a kkv-k.

A főoldalon ezen kívül felsoroltuk a leggyakoribb problémákat, amikkel a céges ügyfeleik hozzájuk fordulnak, és amire megoldást tudnak nyújtani.

Ezen kívül 3 fő szolgáltatást kiválasztottunk, ami meg is jelenik a kezdőoldalon. Így a látogatól sokkal hamarabb rájönnek, milyen problémájukra kapnak ettől a cégtől megoldást és milyen területen.

A Csapatunk oldal is elkészült, ami egy rövid bemutatkozás, ahol a csapattagok megmutatják magukat. Így a látogatók mát kapnak egy képet azokról az emberekről, akik a Tomportalt képviselik.

A főoldalra kikerültek a cég garanciái, amiben felelősséget vállalnak az elvégzett munkáik során. A garancia szintén egy kiváló eszköz, amivel az ismeretlen és bizalmatlan érdeklődőből vásárló válhat.

A blogcikkek szintén méltó helyhez jutottak, ugyanis a főoldalon kiemelt képekkel színesítve jelennek meg. Természetesen kategóriákba rendezve, ami szintén egységesítette a tartalmakat.

Végül pedig az Impresszum oldal is elkészült, ami a legfontosabb céges adatokat tartalmazza, így méginkább hitelessé és kézenfoghatóvá teszi a weboldalt üzemeltető céget.

Tibor és csapata így már elégedetten kapta „kézhez” új, átalakított céges weboldalukat.

 

A Te weboldalad hogy áll?

Van már céges weboldalad, vagy még tervezed? Tele vagy kérdésekkel, esetleg elbizonytalanodtál?

 A legjobb helyen vagy!

Jelentkezz a 30 perces konzultációra, ahol:

  • A meglévő weboldalad kielemezzük
  • Megoldási javaslatokat kapsz, hogyan álljon össze a honlapod
  • További, weboldallal kapcsolatos kérdéseidre is választ kapsz
valoczi-karoly-online-marketing-szakerto

A megoldást kínálom neked az „online marketing tengerében”. Segítségemmel vállalkozóként az összes online marketing feladatod megoldott lesz! Ezek a feladatok garantáltan szakszerűen, időre elkészülnek: a weboldal kialakításán keresztül, egészen a profitot termelő értékesítési folyamatokig. Támogatásommal a vállalkozásod gördülékenyebbé és növekvővé válik, egyre több profitot termelve. Megszűnnek a felhalmozódó megoldatlan feladataid, és ezek által okozott stressz, így a munka és a magánéleted egyensúlyba kerül.

Válóczi Károly – az online megjelenés specialistája