Kezdőlap » Mi az a WooCommerce webáruház?
mi-az-a-woocommerce-webaruhaz

Mi az a WooCommerce webáruház?

A legáltalánosabb és legegyszerűbb válasz ami adható arra, hogy mi az a WooCommerce webáruház az, hogy egy WordPress alapú e-kereskedelmi platform. Ez a szoftver lehetővé teszi vállalkozások számára egy könnyen és kényelmesen használható webáruház létrehozását akár a meglévő WordPress weboldalukon.

Ennek a WooCommerce online áruháznak a kezelése könnyen megtanulható, nagyfokú rugalmassággal rendelkezik. Az alapvető funkciókon kívül számos más, mint például a bankkártyás fizetéssel, online számlázással és különféle szállítási módokkal is egyszerűen bővíthető.

A Woocommerce webáruház története

A WooCommerce 2011-ben látott napvilágot, akkor még a WordPress weboldal témájaként. Ha nem ismered még a WordPress-t, akkor a WordPress weboldal készítés oldalamon bővebben olvashatsz róla. Hamar viharos sikert ért el, nem véletlenül, hisz egy jól felépített, egyszerű eszközként működött szinte az első perctől. A sikerre felfigyelt az Automattic is a WordPress tulajdonosa, felvásárolta, majd bővítménnyé alakította. Nem is akármilyen bővítménnyé, jelenleg az egyik legnépszerűbb kiegészítő, amit a felhasználók a WordPress oldalukhoz társíthatnak kiegészítve azt egy komplett webáruházzá. Mára több, mint 7 milliós letöltésnél jár és az összes e-kereskedelmi üzlet 28%-a ezen keresztül működik. Csakhogy könnyebben megértsd, képzeld el, hogy a hét legnépszerűbb e-kereskedelmi platform mindegyike egy kontinensként terül el a Földön, ebben az esetben a WooCommerce maga lenne Ázsia. Bizony-bizony, a legnagyobb mind közül.

De mire fel ez az elképesztő siker?

A legfőbb ok a fentebb tárgyalt tulajdonosi háttér. Mivel a WordPress és a WooCommerce ugyanazon kézben van, így a teljes kompatibilitás garantált. De ez még önmagában kevés lenne. Viszont az már igencsak csábító, hogy mind a WordPress, mind pedig a WooCommerce teljesen ingyenesen elérhető mindenki számára. Viszont fontos tudnod, hogy ez nem jelent költségmentességet. Mert például a domaint és a tárhelyet, ahova fel fogod tölteni a WordPress-ben elkészített oldalad, azt bizony bérelned kell.

A WooCommerce nyílt forráskódú, így ha rendelkezel némi fejlesztői képességgel, akkor te magad is módosításokat hajthatsz végre rajta. Ugyanakkor teljesmértékben kezdőbarát, a forráskód piszkálgatása nélkül is, az igényeidnek megfelelő webáruházat építhetsz vele. 

Elképesztően rugalmas, több mint 50.000 különböző bővítményt használhatsz hozzá. “Eszközérzékeny”, azaz a vásárlóid akár laptopról, akár mobilról böngészik a WooCommerce webáruházad, mindegyikük számára biztosított a zökkenőmentes felhasználói élmény. A WooCommerce hatalmas felhasználói bázisa aktívitásban is elsőrangúan teljesít. A visszajelzések, kérések, észrevételek miatt a fejlesztő csapat munkája is kimagasló. És talán az egyik, ha nem a legfontosabb érv a WooCommerce mellett, hogy ugyanolyan biztonságos lehet, mint a fizetős konkurensei.

Mit adhatsz el a WooCommercen keresztül?

Mondhatni a lehetőségek száma korlátlan. Legyen akár fizikai terméked vagy éppen digitális, a WooCommerce segítségével bármit értékesíthetsz. 

Turisták számára szeretnél szállást biztosítani? Semmi gond, a WooCommerce-en keresztül kényelmesen lebonyolítható a foglalás és a foglalási díj kifizetése is. 

Digitális tanfolyamot kínálsz? Lehetséges. A vásárló kosárba helyezi, bankkártyával kifizeti az ellenértéket és már kényelmesen hozzáfér a tanfolyamodhoz. 

Ha pedig fizikai terméket árulsz, akkor lehetőséged van például utólagos fizetést is kínálni, az utánvét opcióval.

Miért érdemes a Woocommerce-t választani?

A számos előny közül most párat emelek ki, amelyek miatt érdemes WooCommerce webshopot nyitnod, úgy mint

  • alap rendszer egy ingyenes szoftver,
  • a nyílt forráskód nyújtotta szabadság,
  • hatalmas WooCommerce közösségi támogatás,
  • óriási választék bővítményekből,
  • biztonság,
  • praktikus felhasználói felület,
  • reszponzív megjelenés,
  • korlátlan testreszabás lehetősége.

Alap rendszer egy ingyenes szoftver

Maga a WooCommerce bővítmény ingyenes, így fizetés nélkül letöltheted és telepítheted a meglévő WordPress weboldaladra.

A nyílt forráskód nyújtotta szabadság

A világ minden tájáról több mint 350 fejlesztő vesz részt a WooCommerce bővítmény fejlesztésében. Ha kicsit értesz a programozáshoz, akkor szerkesztheted a  forráskódot az üzleti igényeid szerint.

Hatalmas WooCommerce közösségi támogatás

A WooCommerce hatalmas felhasználói bázissal rendelkezik. A felhasználók jó része aktívan közreműködik a WooCommerce bővítmény fejlesztésében is. Ennek eredményeként hatékony közösségi támogatással rendelkezik.

Óriási választék bővítményekből

Több mint 50 000 WordPress beépülő modul létezik, amelyekkel kiegészítheted a WooCommerce funkcióit, és akár javíthatod az online áruházad teljesítményét.

Biztonság

A WooCommerce egy biztonságos e-kereskedelmi platform. Biztonsága tovább javítható a legjobb biztonsági bővítmények használatával.

Praktikus felhasználói felület

Azok, akik nem annyira jártasak a műszaki dolgokban, a WooCommerce segítségével bátran indíthatnak online áruházat. Felületének használata könnyen megtanulható és használható.

Reszponzív megjelenés

A WooCommerce áruházad garantáltan mobilbarát. Minden méretű és fajtájú telefonon, tableten megfelelően jelenik meg. 

Korlátlan testreszabás lehetősége

Végtelen lehetőség van például a WooCommerce áruházad megjelenésére, és persze a funkcióit is egyedileg személyre szabhatod a bővítmények alkalmazásával.

A WooCommerce további  előnyei

A WooCommerce kialakítása a “könnyű startra” lett kitalálva. Egy jól átgondolt felhasználóbarát telepítővarázsló kísér végig a WordPress oldalba integrálása során. A legtöbb WordPress témával jól működik így megjelenésében is az oldaladhoz fog igazodni.

Biztonság

Abban az esetben, ha harmadik féltől származó webáruház platformot használsz, fennáll a veszély az adatvesztésre, nem úgy mint a WooCommerce esetében. A létfontosságú adatok, mint az ügyfeleid vásárlási előzményei, az üzleted teljesítményét tükröző adataid mindig biztonságban lesznek a WooCommerce használata során.

Integrációk széles tárháza

A WooCommerce segítségével számos fizetési módot integrálhatsz a webáruházadba. Legyen szó bankkártyáról, banki átutalásról, utánvétről, szabadon választhatsz közülük egyet vagy akár az összeset. Ráadásul nemcsak forintban, bármilyen más valutában is beállíthatod a fizetést.

A földrajzi helymeghatározás és az automatikus adók funkció bekapcsolásával a saját és vevőid dolgát is nagymértékben könnyítheted, hisz a webáruházad így mindig a megfelelő árat és az adott országhoz tartozó adókat fogja megjeleníteni, elkerülve a kellemetlen félreértéseket

A fizetési folyamat testreszabása során akadálytalanul rendelkezhetsz arról, hogy a webshopodból kik vásárolhassanak, csak regisztrált ügyfelek vagy egyszerű látogatók is. Továbbá dönthetsz arról, hogy világszerte kívánod értékesíteni, vagy csak adott országokra korlátozod a termékeid értékesítését.

A termékeidhez számtalan terméktípust rendelhetsz, ahogyan a termékvariációk száma is csak rajtad múlik (például lehet az eladásra kínált könyvednek nyomtatott és e-book verziója is).

A WooCommerce készletkezelési funkcióval is rendelkezik, hogy még emiatt se fájjon a fejed. Ha felvitt termékeid vészes fogyásba kezdenek, azonnal értesítést küld neked e-mailben, hogy legyen elég időd feltölteni az áruházad virtuális polcait.

Fizikális termék kiszállítása esetén több opciót is kínálhatsz a vásárlódnak.

Profi ügyfélkezelés

Bizonyára te is előszeretettel vásárolsz olyan weboldalakról, ahol vásárlói visszajelzéseket olvashatsz. Hiszen ezekből a kommentekből sok minden leszűrhető az eladó megbízhatóságával és a termék minőségével kapcsolatban. Nem véletlen tehát, hogy ez a megoldás az online értékesítésre kifejezetten ösztönzőleg hat, ezért ajánlatos az alkalmazása. Nos a WooCommerce-el ilyen szempontból is felturbózhatod a saját webáruházadat. Persze itt is tiéd a kontroll. 

Opcionálisan szűrheted a hozzászólásokat, teszem azt, csak regisztrált, ellenőrzött ügyfelek élhetnek ezzel a lehetőséggel, illetve a kikerülés előtt még csekkolhatod azok tartalmát. Bár vigyázz, ha csak jó és felmagasztaló értékelések jelenek meg az oldaladon az bizalmatlanságot ébreszthet bizonyos vevőkben, azt az érzetet kelthetik bennük, hogy „műhozzászólásokról” van szó. Ez pedig mondanom sem kell, kontraproduktív.

Hatékonyság

A WooCommerce az ügyfeleiden túl a te igényeidre is ügyel. Lényeges adatokat gyűjt számodra csokorba rendezve, ami elősegíti a vállalkozásod hatékonyságát. Csupán pár kattintással az irányítópulton keresztül hozzáférsz olyan fontos adatokhoz mint például a webáruházad forgalma, az ügyfeleid rendeléseinek státusza, az árbevételeknek a jelentései (bruttó és nettó árra bontva), az eladások változásának nyomon követése. 

“A mezei látogatót” vásárlóvá, az egyszeri vásárlót pedig visszatérő ügyféllé konvertálni komplex folyamat eredménye. A sok összetevős konverzió egyik ilyen alapeleme a megfelelő ügyfélkezelés. Te sem szeretsz olyan webáruházból rendelni, ahol még a vásárlói regisztráció is az atomfizika szintjéig agyon van bonyolítva. A WooCommerce-ben be tudod állítani, hogy az ügyfeleid számára ez a folyamat is még egyszerűbb, még kényelmesebb legyen. Képes automatikusan jelszót generálni, sőt a megadott e-mail címből még felhasználói névre is javaslatot tesz.

A WooCommerce webáruház 10 előnye cikkemben további hasznos információkat olvashatsz!

Konklúzió

A felsoroltak a WooCommerce bővítményének részét képezik, tehát már anélkül is egy teljesértékű, jól használható webáruházat alkothatsz, hogy rögtön az egyéb, opcionális kiegészítők vadászatával kellene kezdeni a munkádat. Persze, ha valamiért ezeket kevésnek találod, akkor még mindig kedvedre bővítheted a meglévőket ingyenes és prémium modulokkal. Elcsépelt, de nagyon igaz, csupán a képzeleted szabhat határt. Hidd el, amire szükséged van, akármilyen specifikusak is az igényeid, azt a WooCommerce-ben megtalálod, csak keresned kell.

A fentiek elolvasása után már tudnod kell arra a választ, hogy miért pont a WooCommerce platformra van szükséged a webáruházadhoz. Ha pedig mégsem, akkor ugorj neki még egyszer és olvasd el újra.

Ha Woocommerce webáruházat akarsz nyitni, és segítséget kérsz hozzá, akkor a WooCommerce webáruház készítés oldalamon ezt megteheted!  
Mi az a Woocommerce webáruház?

A legáltalánosabb és legegyszerűbb válasz ami adható arra, hogy mi az a WooCommerce webáruház az, hogy egy WordPress alapú e-kereskedelmi platform. Ez a szoftver lehetővé teszi vállalkozások számára egy könnyen és kényelmesen használható webáruház létrehozását akár a meglévő WordPress weboldalukon.

Miért érdemes a Woocommerce-t választani?

A számos előny közül most párat emelek ki, amelyek miatt érdemes WooCommerce webshopot nyitnod: az alaprendszer egy ingyenes szoftver, a nyílt forráskód nyújtotta szabadság, hatalmas WooCommerce közösségi támogatás, óriási választék bővítményekből, praktikus felhasználói felület, reszponzív megjelenés, a korlátlan testreszabás lehetősége.

Örömmel veszem, ha megosztod a gondolataidat! Köszönöm!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük